8 maart 2022, samenvatting clubavond

Deelnemers: Henk, Rien, Guus, Tom, Martin, Loes, Maarten, Arnold, Gerard, Jos. en André (vanaf 21.00),

Henk opent om 20.00 uur de bijeenkomst. Hij heette de aanwezigen van harte welkom en vraagt of iedereen inmiddels het Filmclub programma 2022 heeft ontvangen? Guus en Martin niet! Henk vraagt hen om even de e-mailadressen te checken.

Henk neemt de programma lijst met de aanwezigen door. Vanavond zou André de avond leiden, echter die is niet aanwezig. (zou later komen) Mochten er zich wijzigingen op de lijst gaan voordoen, dan volgen deze in een aangepaste lijst welke het weekend voor de dan komende clubavond naar de leden wordt gestuurd.
Gerard staat ook op de lijst en is met een overzicht bezig van zijn "filmisch"leven. Dit zal later dit jaar door hem worden vertoond.
Henk: Mis je zaken op de lijst welke je destijds wel hebt aangegeven, meldt dit dan a.u.b. Mochten er activiteiten zijn, welke niet op tijd gereed zijn, dan kunnen die worden doorgeschoven.

Het basisschema per avond:
1- Hoofdactiviteit
2- Bespreekfilm
3- In de hoofdrol (voorkeurfilm)
De Programmalijst blijft leidend voor elke clubavond!

Verder werd door Henk de "Beheergroep" gepresenteerd. Hier worden de leden later nog verder over geïnformeerd door Rien (met een indelingsschema).

Komende dinsdagavond 15 maart, gaan Henk, Loes, Han en Guus naar de Goudse filmclub Toverlint om die avond hun films te vertonen. Henk zal voor een reisschema zorgen.

De rondvraag. Martin: zou graag wat meer willen weten over scherpte/diepte verlegging. Rien beloofd dit op te pakken.
Guus: Betreffende de "Snik" (trekpaardboot. De betrokken groep is inmiddels gesplitst daar er een 2e boot "het vrouwtje" is bij gekomen. Deze ligt bij de scheepstimmerman Henk van Malipaard. Guus gaat dat ook weer filmen. Op 9 april wordt de "Snik" gedoopt bij uitspanning de Haas.

We vervolgden de avond met het vertonen van een paar films.
De 1ste van Arnold en een "1 minuut filmpje" Hij had hier 1-1/2 dag aan gewerkt. Het betrof een opdrachtfilm (introductiefilm) van zijn filmclub Rijswijk. Met als titel "Even voortellen"
Er volgde nog een film uit 2013 (Deventer op stelten) en een gemaakt in 2016, zeeaquarium (in Bergen aan zee) Schitterende opnames, ondanks het glas wat tussen de camera en de vissen zit.

Om 21.00 hielde we even pauze (Loes gaf een drankje weg i.v.m. haar verjaardag) en arriveerde ook André.
Na de pauze vervolgden we met een nabespreking van de Oogst 2022 onder leiding van André. Hij begon met "Geen gehoor" (van Jos) als 1 minuut filmpje en inmiddels bij NOVA ingediend. Het shot van het aangespoelde flesje zou ook in het begin geplaatst kunnen worden. Ook advies om aan begin en einde het filmpje van 5 sec."zwart" te voorzien.
2e film: Rügen (vakantiefilm) van Martin. Deze werd ook uitvoerig besproken met diverse tips om deze mooie vakantiefilm nog wat te doen verbeteren.
3e film: Rotterdam C.S. van Jos Ook hier volgden weer de nodige adviezen. Wellicht wat minder architectonische shots, daar het hier toch de "corona" tijd en het surrealistische effect hiervan betrof.
4e film: Locked down van André. Blijft een bijzonder mooie en treffende film, daar waren de aanwezigen het wel over eens,
5e en laatste "Oogst"film die avond: "de dromer" van Henk. Henk gaf nog wat toelichting hoe deze uit verschillend materiaal is samengesteld.

Ter afsluiting liet Tom nog een 3D filmpje zien m.b.t. de marketing van zijn uitvinding de "Tomnose". Het betrof een lasergestuurd karretje met daarop een camera, welke om een klein model grasterp reed, met daarop een gouden olifant (het symbool van de Tomnose) Tom had hier heel veel uren in gestopt, maar het resultaat mocht er zijn!

Henk sloot deze gezellige en constructieve clubavond weer af om daarna nog even als vanouds een drankje bij de bar te doen en nog wat na te praten. Tot zover het verslag weer van deze avond. De volgende clubavond zal op dinsdag 22 maart, aanvang 20.00 uur, plaatsvinden.

Jos van der Waard,
Pennietaris