15 februari 2022, filmclubavond "de Oogst"

Deelnemers: Henk, Rien met zijn vrouw, Guus, Tom, Martin, Loes, Wim met zijn vrouw, Maarten, Gerard met zijn vrouw Ria, Arnold met zijn vrouw, André, Filip Sleurink (jurylid ZH'-12) en Jos met partner. Het beloofde een bijzondere avond te worden met totaal 18 bezoekers/sters en voor het eerst fysiek weer bijeen! I.v.m. de nog geldende corona regels, w.o. sluiting uiterlijk 22.00 uur, zijn we de avond van de Oogst om 19.30 aangevangen. Henk opent exact om 19.30 de bijeenkomst in een feestelijk ingerichte Luxor zaal met zelfs bloemetjes op de tafels.

Er zouden deze avond maar liefst 11 films vertoond worden:

• Casalareinna van Jan Houtman
  • De zee van André van der Hout
  • Rügen van Martin Zwaard
  • Dromer van Henk van de Meeberg
  • Eindelijk van Han van der Erve
  • Someone too van André van der Hout
  • Help van Han van der Erve
  • Rotterdam C.S. van Jos van der Waard
  • In het oog van Han van der Erve
  • Locked Down van André van der Hout
  • Geen gehoor van Jos van der Waard

Na elke vertoning volgde het voorlezen van het jury rapport (ZH'-12) door Filip Sleurink, gevolgd door een korte conversatie met de al dan niet aanwezige maker van de desbetreffende film. Halverwege het vertonen van de 11 films was er een korte pauze voor een drankje aan de bar, waar Wim (met zijn nieuwe assistente (Cor) de bediening verzorgde en ook de nodige kleine hapjes hadden klaargezet. Dus weer helemaal als vanouds met onze bekende barman Cor! Toen alle films vertoond waren, werd door Henk de prijswinnaars bekend gemaakt. Dit waren:

• 1ste prijs: "Eindelijk" gemaakt door Han van der Erve met 217 punten.
  • 2e prijs: "Geen gehoor" gemaakt door Jos van der Waard met 213 punten
  • 3e prijs: "Dromer" gemaakt door Henk van de Meeberg met 212 punten

De bestuursleden Henk en Jos deelden vervolgens de felicitaties met de prijzen uit. (Een houten 3.0 USB, 64 Gb USB stick met inscriptie "de Oogst") De winnaar van de 1ste prijs (Han van der Erve) was helaas niet aanwezig, maar houdt zijn prijs nog tegoed.
Verder werd bekend gemaakt dat deze 3 films plus een 4e ("Locked Down") van André van de Hout) door het juryteam van ZH'-12 zijn genomineerd voor het Regiofestival 2022 van ZH'-12. Hierna volgde de bekendmaking van de zaalprijs (gekozen door de 18 aanwezigen): Locked Down" van André van de Hout. en opvolgend: "Geen gehoor" van Jos van der Waard

Aangezien er slechts 2 vakantie films in de op deze avond vertoonde films zaten en er normaal minimaal 3 moeten zijn, waarvan er dan één wordt genomineerd voor de "vakantiefilm bokaal", stelde Henk aan de aanwezigen voor, deze keer een uitzondering te maken en er uit de vertoonde twee, er een hiervoor te nomineren. De aanwezigen stemden hier mee in en de film " Casalareinna" van Jan Houtman werd derhalve genomineerd voor de vakantiefilm bokaal. Dit werd tijdens de bijeenkomst nog even via een telefoon vastgelegd en naar Jan en Ellen ge-apt welke nu vakantie vieren in Spanje. Hierna werd er nog een of meerdere drankjes aan de bar genomen en nog even lekker bijgepraat.

Om 22.00 uur werd deze avond beëindigd en konden we terugkijken op een zeer geslaagde "de Oogst 2022" avond! De volgende clubavond en tevens de jaarlijkse A.L.V., zal op dinsdag 22 februari plaatsvinden .

Jos van der Waard, Secretaris