20 december 2022 - (Kerst) clubavond

Deelnemers: Henk met Sjaan, Rien met Willeke, Wim met Anneke en dochter, Guus, André, Ton, Loes met Jack, Maarten, Arnold met zijn vrouw, Martin, Jan met Ellen, Tom met Ans en Jos met Carlien. Totaal 22 deelnemers aan deze feestelijke kerst clubavond. Gerard en Ria hadden zich helaas moeten afmelden i.v.m. verkoudheid. Vanaf 19.30 druppelen alle deelnemers binnen met de meegebrachte lekkernijen en het buffet ziet er uiteindelijk indrukwekkend en heel smakelijk uit.

20dec-1.jpg

Henk heet alle aanwezigen welkom en dankt Wim en zijn helpers welke die middag voor een sfeervolle kerstversiering in de filmzaal hebben gezorgd. Wim neemt het roer over en introduceert het programma voor deze avond. Er zullen een aantal filmpjes worden vertoond in combinatie met een door hem opgezette Pub-quiz waarbij van de aanwezigen hun kennis op gebied van wereldwijde topografie op de proef zal worden gesteld.

20dec-2.jpg

Daarnaast heeft Rien een compilatie gemaakt van de door de clubleden gemaakte kerstfilmpjes van Arnold, Han, Henk, Rien, Jan, Wim, Ton en Jos. Ook wordt eindelijk (eerdere pogingen liepen vast door apparatuur problemen) de mooie "Agro" film van Arnold vertoond over een melkveebedrijf en wat zich daar zoal met de dienstdoende koeien afspeelt. Met een mooie voice-over van zijn vrouw. Ook een film van een markant (maar helaas overleden clublid) Henk Boose "Een lange adem". Ofschoon lang geleden gemaakt, zeer de moeite waard deze weer te zien. Wim had nog met een aantal clubleden, recent een aardige film gemaakt over de huidige energie crisis en de mogelijke besparingen, v.n.l. ingevoerd door zijn vrouw Anneke. Mocht ik nog een film vergeten zijn.... had geen aantekeningen van deze avond gemaakt. De pub-quiz was niet eenvoudig met de 25 vragen, deels multiple choice, deels open. Maar wel leuk en interessant! Uiteindelijk bleken er 2 winnaars te zijn: Henk en André! Zij wonnen een bijzonder mooie gedichtenbundel welke Wim op het spoor was gekomen.

20dec-3.jpg

Iedereen genoot van de lekkere hapjes en nieuw dit keer, de pompoen-tomatensoep van Carlien.

20dec-4.jpg


Wim en André hadden voor een lekkere rode en witte wijn gezorgd en het dessert kwam van Ellen met een diepvriestas vol ijsjes. 3 Rond 23.00 uur sloot Henk deze supergezellige en sfeervolle kerst-clubavond af, na iedereen bedankt te hebben. Binnen 20 minuten werd de zaal weer van zijn kerstversiering ontdaan, alles opgeruimd en de afwas gedaan. Wel jammer dat Jan er weer iets op had gevonden om niet te hoeven stofzuigen.... Maar wel beterschap en herstel met zijn recente medische ingreep!

20dec-5.jpg

Samenvattend: Een bijzonder geslaagde kerst-clubavond!
Jos van der Waard