OOGST 2020 - de jurypunten en winnaar(s)

Filmclub Maasluis behaalt vier nominaties tijdens de “OOGST 2020”

26 januari 2021.

De jaarlijkse filmwedstrijd van Filmclub Maassluis, werd dit keer digitaal vertoond via Vimeo. Maar liefst 4 van de 15 films een nominatie. Daarmee kan de maker zich inschrijven voor het Regiofestival. Daar mogen zij de strijd aangaan met de ingeschreven films van de (tien) andere regioclubs, waarna ze mogelijk door kunnen gaan naar de landelijke manifestatie, de NOVA-wedstrijd.

"Een onverwachte gast” van Henk van de Meeberg behaalt de 1e prijs en hij mag de bijbehorende wisseltrofee in ontvangst gaan nemen. Ook legt hij beslag op de 2e prijs met de film "Van onschatbare waarde". Hij wist ook een gedeelde 3e prijs te behalen met "Next". Die plaats moet hij delen met de film "Een moeilijke keuze" van Jan Houtman.

De nominaties gaan naar deze vier films omdat zij allen 210 punten of meer scoorden.

'Voor het eerst overwinteren op Tenerife" van Han van der Erve mag als hoogst geeindigde vakantiefilm de club vertegenwoordigen op het "Zuid-Hollandse Vakantiefilm festival 2021".

Verder ontving ................................ met  de film “........................” de zaalprijs [bekend op 28 januari 2021, na telling van de ingebrachte stemmen].
Omdat er dit keer geen film werd ingezonden met Maassluis als belangrijkste thema wordt de Snoeck-bokaal nog een jaar in bewaring gehouden bij de winnaar van vorig jaar, Cor Huisman

Heb je deze avond niet kunnen bijwonen, of niet alle films kunnen zien, kijk dan op https://vimeo.com/showcase/7812500 of www.filmclubmaassluis.nl

Of nog beter, kom nadat het Corona-virus bedwongen is, geheel vrijblijvend langs op de 2e of 4e dinsdagavond, en ervaar zelf hoe wij een clubavond invullen. Hou de agenda op onze website in de gaten voor de exacte data.
Bijna iedereen heeft een telefoon of zelfs een camera, en daar kun je meer van maken dan een los filmfragment. Bij Filmclub Maassluis wordt je zeker op weg geholpen om die losse flarden tot een “echte” film te maken.

Voledige uitslag jurering Oogst 2020

Titel maker   genre punten:

1 Een onverwachte gast Henk van de Meeberg   reportage (non fictie) 229 1e prijs
2 Van onschatbare waarde Henk van de Meeberg   fictie 219 2e prijs
3 Next Henk van de Meeberg   genrefilm (fictie) 216 *3e prijs
4 Een moeilijke keuze Jan Houtman   reportage 216 *3e prjs
5 Een riskante grap Han van der Erve   non-fictie 198
6 Mijn krantje Han van der Erve   non-fictie 195
7 Voor het eerst overwinteren op Tenerife Han van der Erve   vakantiefilm 195 vakantiefilm-prijs
8 Hoop Han van der Erve   non-fictie 195
9 Bodypump Rien van der Vlist   speelfilm 195
10 Freedom Cor Huisman   fictie 193
11 Rustig …... Loes Schopman   non-fictie 192
12 Werk in uitvoering Martin Zwaard   documentaire 192
13 De brutale halsbandparkiet en de zonnebloem Jos van der Waard   reportage 189
14 In het oog Han van der Erve   non-fictie 185
15 Een dag in het leven van een animator Han van der Erve   vakantiefilm 183

In de categoire met Maassluis als thema werd geen film aangeboden. Die beker mag daarom nog een jaar bij Cor Huisman logeren.