Verslag clubavond 12 december 2017

Aanwezig: Gonny van den Nouwelant, Martin Zwaard, Albert Snijder. Maarten Waters, Tom van der Hoff, Jan Houtman, Wim Rieke., Steffie Modla-Rijkee, Guus Mansveld, Loes Schopman, Cees de Jong en Henk van de Meeberg. Verder 3 nieuwe gezichten nl. Thea van Baalen, Cor Huisman en Hans Overbeek.

Henk opent de bijeenkomst.
Er zijn geen mededelingen maar Henk heeft voor ons een opdracht; we moeten nl. ‘ter lering ende vermaeck’ filmanalyses doen in drie groepjes.

We krijgen een paar non-fictie films van anderen dan van onze club voorgeschoteld en er ontstaan levendige discussies over wat we gezien hebben,  wat de maker daarmee heeft willen zeggen en of hij of zij daarin is geslaagd.

Het valt niet mee om in een groepje tot een duidelijke conclusie te komen maar persoonlijk denk ik dat het bespreken van onderwerpen als cameravoering, kadrering, beeldritme, audio en montage hebben geleid tot een analyse die de meesten van ons in de toekomst kunnen inzetten bij de productie van hun eigen films.

Na de pauze volgt nog een hevige discussie over een experimentele film die je óf boeiend óf afschuwelijk vind en we bespreken een korte speelfilm.

De tijd vloog weer om en om 11 uur konden we nog even aan de bar om na te babbelen.

Loes Schopman