Verslag clubavond 8 januari 2019

Opening en mededelingen.

Rien van der Vlist opent de eerste bijeenkomst van 2019.

Mededelingen en rondvraag.

• Nederland gaat dit jaar de Unica organiseren. Hiervoor moet nog een groot geldbedrag gevonden worden.
  • De film ‘Briefgeheim’ van de WAMA-groep zal daar ook draaien. Er moet nog een goede Engelstalige titel gevonden worden.
  • Besloten is dat vanaf nu de NOVA manifestatie altijd in Zeist zal plaats vinden.
  • Guus Mansveld vertelt dat hij onlangs 84 jaar is geworden en daarom een drankje voor in de pauze beloofd.
  • Het is de laatste dag om de wedstrijdfilm voor de OOGST 2018 aan te melden.

Filmvertoningen

‘Taranaki’ van
Loes Schopman.

Het achtergrondgeluid verspringt soms. Er zijn mooie beelden, maar de titel dekt niet helemaal de inhoud. In het begin worden een aantal beelden herhaald die mogelijk weggelaten kunnen worden.

‘Cuba’ van Jan Houtman.
Omdat de film kennelijk op een ander formaat is geëxporteerd, ontstaan er soms blokachtige over het getoonde.

‘De Ballonvaart’ van Gerard Massalt.
De persoonlijke ervaring ontbreekt in deze film en daardoor is het geheel afstandelijk en zonder emoties.

‘De laatste oogst’ van Henk van de Meeberg.
Een film over een persoon die wiet gebruikt.
Het verhaal eindigt met een slechte boodschap: het is afgelopen met de hennep.

‘De laatste grens’ van
Henk van de Meeberg.
Over ouders die de zee in lopen en het kind dat achterblijft.

Afsluiting
Rien van der Vliet sluit weer af.