Verslag clubavond 9 oktober 2018

Opening

Rien van der Vlist opent de vergadering en er wordt gemeld dat Henk Boose, Maarten Walters en Steffi Modla-Rijkee afwezig zijn.

• Hans van Overbeek meldt op cursus te zijn geweest.
  • Henk van de Meeberg is jarig geweest en gaat in de pauze een rondje geven.
  • Albert Snijder zegt dat hij de club zal vertegenwoordigen op de bijeenkomst van ZH-12 op aanstaande vrijdag.
  • Guus Mansveld vertelt dat hij wordt behandeld voor het ontkalken van zijn botten.
  • Anthoni meldt dat hij van zijn laatste film een nieuwe versie heeft gemaakt.

Na de pauze (later binnengekomen) brengt André van der Hout zijn bezigheden naar voren bij het maken van een serie voor TV-Rijnmond.

Film van Arnold Koper

De film gaat over de grote kerk van Maassluis. De beginbeelden zijn afwisselend links en rechts geschoten. Dit maakt het wat onrustig.
Maar ook wordt Arnold gecomplimenteerd voor de camerawerking: de consequente stijl geeft rust. Deze aanpak is leuk, maar een beetje afstandelijk. Het geluid is prima. Het is een informatief filmpje geworden, waar de gefilmde kerk erg blij mee zal zijn.

Terug naar…- een film van Rien van der Vlist

De opnames gaan over een jongetje dat met een hondje loopt. De shots die op hoogte van de hond zijn geschoten, zijn geslaagd. Ze staan echter wat als los zand achter elkaar. Er is geen goede vertellijn. Er ontbreekt een eindshot waar de hond naar toe gaat. Dat eindshot moet er wel bij, want de titel kondigt dit aan.

Film van Hans van Overbeek

De film – “Zeven uur van Amsterdam” – is een film met prachtige beelden. Wel zijn er technische storingen. De snijdingen zijn op momenten dat je iets verwacht. Het is een vrij afstandelijk filmpje geworden, maar ook met een nieuwe stijl

Film Natuur in Maassluis 2 van Anthoni Buitelaar

Anthoni heeft de opmerkingen van met name Henk van de Meeberg verwerkt. Vraag: is dit een verbetering? Hier wordt niet volledig positief op gereageerd.
Idee van Henk is om eerdere beelden van Anthoni’s vrouw Francine toe te voegen.
Een andere kritiek is dat er een overdaad aan vogels in de film zit.
Ook wordt gesteld dat de muziek veel beter bij het overige geluid moet worden aangepast.

Films van Regiofestivals.

De eerste film gaat over toekomstige vliegapparaten die in het slot van de film onder de voeten van een voorbijganger te voor schijn.Een leuke film waar de maker drie maanden aan heeft gewerkt.

“Schaduwspel”: een leuke manier om een film te maken. Vanwege de aparte vorm is de film ook hoog geëindigd in de NOVA-wedstrijd. Het werken met filters heeft als bijkomend voordeel, dat diverse tekortkomingen verdwijnen of minder zichtbaar worden.

Tot slot de film: “Een kwestie van tijd”. Een knap in elkaar gezette, indrukwekkende film. De spreker is goed en overtuigend. Wel gebruikt de hoofdrolspeler veel overbodige tekst. Ook is de hoofdpersoon van begin tot eind boos en dat is wel iets teveel. De trucs worden goed gebruikt en werken prima.

Afsluiting

En weer was het snel 11.00 uur en gingen we naar huis.