Dinsdag 23 april 2019 - 20:00 uur

Teksten maken
Het maken van een tekst voor b.v. een vakantiefilm. Wie worstelt daar niet mee? Waar doe je inspiratie op? In reisgidsen en -boeken, of struin je internet af naar inspiratie voor een passende tekst? En waar las je een "lees"pauze in ........
Loes heeft al aardig wat vakantiefilms op haar naam staan. Zij wil haar ervaring voor teksten met ons delen, door ons stapje voor stapje mee te nemen in dat proces.

Voice-Over
En ja, dan de stem voor een Voice-Over. Velen worstelen met het inspreken en vinden dat zij zelf geen geschikte stem hebben.
Maar inmiddels zou een computer stem uitkomst kunnen bieden. Tom heeft met Kurweil software een handig hulpmiddel gevonden en daar de nodige ervaring mee op gedaan. Hij vertelt ons hoe dat een oplossing zou kunnen bieden. En hij neemt vast wel een voorbeeld film mee hoe dat in de praktijk toe te passen is.

Dinsdag 14 mei 2019 - 20:00 uur

Vanavond is de extra avond over Beeldexpressie. De veel omvattende stof en de diepgaande vragen van de leden gaven daar aanleiding toe. Zo kan Henk ons (nog) beter op weg helpen, om onze films met beeldtaal in te gaan vullen.

Met de aanloop naar het thema "Vervoeren" komt ongetwijfeld ook de keuze aan bod, wel of geen muziek erbij?

Dinsdag 28 mei 2019 - 20:00 uur

Nu het zomerreces nadert en jullie voorbereiding voor mooie film locaties in volle gang is, staat vanavond het traditionele "buffet" op het menu. Zoals altijd maakt (of koopt) elk lid een gerecht, die onder het genot van een filmische invulling kunnen verorberen.
En natuurlijk zijn onze partners hierbij van harte welkom.

En dan is er nog de Fietstocht

Meestal was dat eind mei, maar gezien de vakanties (en het weer) is het misschien een idee om dat in augustus te doen ????
Heb je een leuke route op het oog, laat het ons weten !

27 augustus: Start nieuwe seizoen

10 september: Een gastspreker / werkavond, met vrije toegang als "inloop"

Activiteiten in de Regio / Landelijk enz.:

13 april 2019: ZH'12 Regiofestival 2019 in Krimpen a/d IJssel, in theater de Tuyter.
De in de clubwedstrijden genomineerde films worden gejureerd of zij door mogen naar het landelijke festival.

11 mei 2019: "One minute film festival", in de Stoomhal in Wormer. De inschrijving sluit op 1 april !

3 augustus 2019: ZH'12 Vakantiefilm Festival 2019, in Buurtcentrum Vogelvlucht, Leiden. De organisatie is in handen van de LVSL.
Elke ZH-club zendt hun beste vakantiefilm in om zich te meten met de andere vakantiegangers.

24 t/m 31 augustus 2019: UNICA in het Figi-theater, Zeist

26 oktober 2019: ZH'12 Thema Festival Wijkcentrum Noord in Spijkenisse.
Dit jaar is het thema "Vervoeren".

2-3 november 2019: NOVA Filmfestival 2019 in Lochem.