Verslag clubavond 23 mei 2017

Opening en mededelingen.

Deze speciale laatste bijeenkomst voor de vakantie, waarbij ook de partners zijn uitgenodigd, wordt geopend door Henk Boose.
Helaas zijn een aantal leden verhinderd door o.a. vakantie

Henk van de Meeberg verteld dat Luxor een nieuw huurder in  de vorm van een fotoclub heeft gekregen. Zij projecteren op een groot scherm dat voor deze gelegenheid is opgesteld. Vraag  is of wij ook gebruik van dit scherm willen gaan maken. Is dat het geval dan kan het scherm een definitieve ophanging krijgen. In het bevestigende geval zouden wij daar een semi-permanent greenscreenscherm achter kunnen hangen, hetgeen ons enorm veel werk scheelt bij het maken van toekomstige greenscreen opnames.
Na een avondje projectie wordt besloten hierin niet mee te gaan omdat nu opgestelde scherm beschadigingen heeft en dat is hinderlijk bij projectie.

Oefeningen met een Drone door Ton Sala.

Wat vorige bijeenkomst niet lukte, loopt nu zonder problemen.
Ton maakte verschillende opnames met zijn Drone die qua beeld bewondering opriepen. Daarna liet hij de Drone hem, al lopend, volgen om tenslotte in zijn camper te stappen waarbij de Drone de auto volgde. De beelden met de ‘vliegende camera’ waren fantastisch stabiel.
De aanwezigen zijn in bewondering van het verkregen resultaat.

De fietstocht van 23 mei 2017.

Henk Boose geeft een toelichting van de aanstaande vrijdag geplande fietstocht in de omgeving van Woubrugge. In totaal zal er ruim 40 kilometer gefietst worden. Er zijn echter voldoende rustpunten ingepland om de zadelpijn te verlichten en de inwendige mens tegoed te doen

Twee opnames van Wim Rieke.

Allereerst laat Wim zijn opnames zien van de filmsessie die vorige keer zijn gemaakt waarop de clubleden zich aan de Waterweg als groep presenteren. Ook de shots van de ontluikende bloesem in zijn tuin werden vertoond en zeer gewaardeerd.

De quiz over filmbegrippen

Wim Rieke heeft een persiflage op het spelletje ‘Wie ben ik’ bedacht waarbij twee leden moeten proberen kreten uit de filmwereld te raden. Zij mogen vragen aan de aanwezigen te stellen, die slechts met een ‘Ja’ of ‘Nee’ mogen antwoorden. De prijzen (een fles witte en een rode wijn) worden door de winnaars ter plekke voor de aanwezigen uitgeschonken.
Dit spel werd onderbroken door het weer zo smakelijk uitziende zelf ingevlogen koud buffet te bezoeken, waarbij weer bleek dat pauzes bij ons ongekend lang kunnen duren omdat men nooit uitgepraat blijkt te zijn.

Films door partners van leden aangevraagd.

De partners van clubleden was gevraagd de films op onze website eens door te spitten en hun filmkeuze op te geven.
Vooraf aan het vertonen van deze aangevraagde films werd allereerst nog een deel van een film met veel grappige trucks vertoond van een fietstocht uit 2002. Deze film was gemaakt door Frans Lelieveld en Ellie Voogd.
Daarna werd de film “Antilope Canyon” van Loes Schopman gedraaid, dit op verzoek van Willeke van der Vlist.
‘Was er nog post?’ – een groepsfilm waarvan Henk van de Meeberg de montage deed, was aangevraagd door Anneke Rieke. Zij koos deze film omdat haar zus en zwager daar een rol in speelden.
De film ‘Yellow Stone National Park’ van Loes Schopman was de keus van Ellen Houtman en Francien Buitelaar, de laatste wilde de beelden zien omdat zij daar twee weken later zelf hopen te lopen.
‘De Meevaller’ van  Wim Rieke was de keus van Jack Schopman.
Tenslotte werd de keus van Chris Mansveld gedraaid, te weten ‘Een lange adem’ van Henk Boose, gewoon omdat zij het zo’n leuke film vond..
Helaas konden vanwege de tijdsdruk niet alle films gedraaid worden. De twee niet gedraaide films worden onder de pet gehouden.

Afsluiting.

Vaststellend dat we 23 augustus weer met nieuwe energie de bijeenkomsten opnieuw opstarten, wordt de bijeenkomst geëindigd.

Albert Snijder