Verslag clubavond 28 november 2017

Bij afwezigheid van Rien, leidt Henk v.d. Meeberg deze avond.

Er zijn 14 leden aanwezig + 3 gasten. Een speciaal welkom voor de drie gasten, te weten toehoorders Thea en Cor en gastspreker Bob Exmann.

Henk meldt dat de filmclub sinds deze week een platform heeft gekregen op RiTV . Het eerste filmpje staat er op. Als je jouw filmpje, dat een relatie moet hebben met Maassluis of het Westland en niet te lang mag zijn, wilt laten vertonen op RiTV, neem dan contact op met Henk M.

Bij de rondvraag wordt het 1 minuutfestival genoemd dat in Gouda gaat plaatsvinden op 21 april 2018. Het ZH12 themafestival zal in oktober 2018 zijn. Thema: ‘zeven’.

Bob Exmann is lid van filmclub Phoenix in Brielle. Hij toont deze avond zijn films waarvoor hij de opnamen heeft gemaakt tijdens diverse ‘backpack’reizen met zijn vrouw naar Zuid-Oost Azië. Titels zoals: Het eiland Flores, Noord Laos, Sri Lanka, Tracking Myanmar en meer. Zo’n reis duurde in de regel 6 weken.

Bob monteert meestal voor zichzelf en lange versie van ongeveer 45 minuten. Voor vertoning op de club brengt hij dat terug tot films van zo’n 3 tot 15 minuten. Voor de toeschouwer die de reis niet zelf heeft meegemaakt, zijn het heel mooie filmpjes geworden. Vooral de inheemse bevolking heeft Bobs interesse. Bob blijkt geen gêne te hebben om tussen de mensen te filmen. Hij maakt eerst contact en als ze aan hem gewend zijn, kan Bob heel dichtbij komen met zijn camera. Hij filmt overigens uit de hand.
We zien een reeks waardevolle films over boeiende reizen. De leden (en ook de gasten) discussiëren geanimeerd met Bob over de gemaakte keuzes.

Gonny van den Nouwelant.