Jury rapporten - Hoop

Jury rapporten Oogst 2020

De jury bestond uit: Tine Markies, Jan van Wandelen en Arie Heerkens.

Hoop - Han van der Erve             


Verhaalstructuur: 

Een lineaire vertelling. Een man, Han, wacht op de uitslag van een examen en is daardoor onrustig, kan niet slapen, heeft geen trek totdat de mail met goed bericht binnenkomt.


Filmische vormgeving: 

De kalender is het leidend object die Han naar zijn onrust opjaagt. Een paar schots en dan de kalender. De shot van de stukjes brood op een bord op weg naar de prullenbak is goed, Het bladeren in de papieren geeft geen duidelijkheid , de verkeerde kant oplopen illustreert goed. Het bericht van de grafische school ziet er niet professioneel uit, logo ontbreekt etc. De shots zelf zijn uitstekend en allen in de goede looprichting. Hij is geslaagd. Jammer is dat er een dubbele opname zit voor de computer op 20 juli.


Een van de juryleden: 

De scène met het bekijken van teksten over schimmels e.d. kan ik niet plaatsen in het verhaal. Ook het buiten op straat lopen en de scene met het eten en bij de PC kan ik niet plaatsen bij het einde van de film, waarin hij de mail krijgt dat hij is geslaagd voor een opleiding grafische vormgeving.


De geluidslaag is eenvoudig maar erg bekende muziek. Toch is het stukje muziek bij het bord naar de prullenbak goed gekozen. De film is eenvoudig en kort. Meer detail zou geen kwaad doen.


Is het geloofwaardig dat men op deze leeftijd op een examenuitslag wacht?